tisdag 8 september 2009

Varför BLT?

Blekinges båda dagliga morgontidningar, Blekinge läns tidning (lib) och Sydöstran (s) gör idag helt olika vinklar efter landstingsstyrelsens sammanträde igår. Nu behandlar väl inte någon av tidningarna egentligen vad som fanns på styrlesens dagordning, utan ägnar sig åt de senaste dagarnas uppmärksammade frågor, Wendtaffären och landstingsdirektörens anlitande av konsulter.

Sydöstran uppmärksammar den smått häpnadsväckande nyheten att (fp), (c) och (kd) inte kommer att delta i beslutet när det nya oppositionsrådet Alexander Wendt (m) ska väljas av fullmäktige. BLT har inte ett ord om detta.

Istället fortsätter BLT att skriva om landstingsdirektörens anlitande av konsulter under den smått sanslösa rubriken "Rödgröna styret ger Svanell fria tyglar." Bakgrunden är den redovisning landstingsdirektören gav till landstingsstyrelsen. I redovisningen gav han förklaringar till sitt agerande, även om det kvarstår att kostnaderna är höga, att tjänsterna direktupphandlats och att när den nya organisationen sjösatts vid årsskiftet ska inte denna typ av konsulttjänster användas. Detta ifrågasattes ej heller av oppositionen, vilket BLT ger sken av.

Vad är BLT:s syfte med detta?

I sammanhanget kan man ju också undra varför Bernth Johnsons och mitt svar på BLT:s ledare den 2 september inte publiceras? Det vore väl högst rimligt att vi fick ge vår syn efter det angrepp vi utsattes för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar