lördag 12 september 2009

Varför BLT?, del 2

Inte heller idag publicerade BLT mitt och Bernth Johnsons svar på angreppen som politiska chefredaktören Inga- Lena Fischer levererade i en ledare den 3 september. Jag har skrivit om detta tidigare.

Svaret har nu funnits på BLT:s redaktion sedan den 4 september. Alltså i hela 9 dagar! Här kan man väl tala om maktens arrogans. Redaktören ska självklart ha möjlighet att skriva vadsomhelst och rikta vilka anklagelser som helst mot politiska motståndare. Men att förvägra oss rätten att kommentera anklagelserna är väl ändå att gå väl långt?
Massmedias makthavare kan inte bete sig hursomhelst.

1 kommentar:

 1. Som Kalle Sandström är mycket medveten om, liksom hans pol sek Marcus Alexandersson, så är Inga-Lena Fischer bortrest sedan den 3-4 september, och på utländsk ort. På semester, alltså. Vilket hon har rätt till som alla andra.

  Detta vet ni båda mycket väl eftersom vi ju haft omfattande mailväxling om detta, och jag har förklarat hur det ligger till.

  BLT genom Kerstin Åhrmann (fd Johansson) har också förklarat ingående för er att ert genmäle kommer att publiceras så snart som möjligt efter att ILF är tillbaka. Men eftersom det är hon som har skrivit ledaren med sina uppgifter, och ni vill ha förklaring av henne och hur hon har resonerat, så är det ju knappast lönt att jag bemöter era argument.

  Det handlar alltså inte alls om "maktens arrogans" utan ett rent organisatoriskt problem.
  Har vi rett ut detta en gång för alla nu?

  vänligen
  Sylvia Asklöf Fortell
  politisk redaktör BLT

  SvaraRadera