onsdag 2 september 2009

Gråta eller skratta åt BLT?

Att bli beskylld för allehanda saker får man vänja vid när man sysslar med politik i en ledande roll. Risken är kanske att man accepterar och sväljer alltför mycket och på så vis blir hårdhudad och fjärmar sig från någorlunda normala känslor och tankar. Men det är en annan diskussion.

I dagens BLT hävdar politiska chefredaktören Inga-Lena Fischer att socialdemokraterna skulle ha skapat hela Wendtaffären för att jag inte skulle våga möta Alexander Wendt i en debatt! Man kanske inte ska uppröras över detta utan skratta åt det. Men det är ju uppenbart att BLT försöker flytta fokus från moderaterna och Alexander Wendts agerande till socialdemokraterna. Och det är väl inget att förvånas över heller men nu är det väl lite för billigt och uppenbart.

Det är ju Alexander Wendt som ställt till det för sig genom att begära ersättning för förlorad arbetsinkomst med ett tveksamt intyg. Att han sedan inte är berättigad till ersättning överhuvudtaget kan väl kanske inte läggas honom till last eftersom han fått annan information om tolkningen av reglerna. Även om denna tolkning kraftigt avviker från kommunallagens intentioner och hur alla andra landsting och kommuner tillämpar regelverket. Som ledande politiker måste man ta ansvar för sina beslut och handlingar.

Sedan är det ju moderater,allianspolitiker och allmänhet som kraftigt ifrågasatt agerandet. Det kan väl knappast socialdemokraterna anklagas för att ha iscensatt?

PS Jag gillar att debattera från talarstolen. Sedan har jag säkert ett och annat att utveckla kring min debatteknik. Men inte räds jag Alexander Wendt i alla fall ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar