lördag 9 januari 2010

Socialdemokratins ledare ifrågasätts alltid

Intresset för socialdemokratins partiledare har altid varit och är stort. Nästan fascinerande. Motståndare av olika kulörer ägnar stor kraft åt att kritisera och försöka marginalisera. Och en bra metod för detta är naturligtvis att försöka påvisa kritik inifrån. Och alltid är några partivänner som går i fällan och hänger på. Märkligt att vi inte lär oss.

Gårdagens avslöjande om någon intern sammansvärjning mot Mona Sahlin är det senaste exemplet. Nu rinner det väl ut i sanden snabbt. Framförallt för att det uppenbarligen inte låg någon grund i påståendena. Men ändå har det fått uppmärksamhet och ett antal företrädare har tvingats ut och kommentera.

När effekterna av regeringens kallhamrade politik börjar märkas tydligt och dessutom få kännbara effekter i väljarstödet finns det naturligtvis intressen som blir lyckliga om en intern kritik om socialdemokratins ledarskap får fäste. Vårt intresse måste väl ändå vara att sätta fokus på alliansregeringens politik och deras bristande ledarskap. Låt oss göra det.

Några fler bloggar om detta: Jan Andersson, Peter Hultqvist, Tord Oscarsson, Rosemari Södergren, Monica Green, Claes Krantz, Ola Möller

1 kommentar:

  1. Du har helt rätt i vad du skriver.

    Det där gäller för övrigt inte bara partiledaren centralt. Det gäller också våra lokala partiföreträdare. Åtminstone i Umeå ägnar den folkpartistiska lokaltidningen Västerbottenskuriren mycket energi åt att kasta skit på det socialdemokratiska kommunalrådet. Så långt jag kan minnas och jag har ändå bott här i Umeå länge.

    Nuvarande kommunalråd Lennart Holmlund har verkligen fått känna på det där. Men också Margot W före honom och Torsten W P före henne.

    SvaraRadera