tisdag 26 januari 2010

Desperat centerpartist?

I en debattartikel i dagens BLT beskyller centerns gruppledare i Landstinget Blekinge, Petronella Petersson, socialdemokraterna för att vara odemokratiska. En grov och allvarlig anklagelse som vi vanligtvis är försiktiga med i politiken. Åtminstone mellan partier som bekänner sig till em humanistisk och demokratisk människosyn.

Nu väljer alltså Petronella att lämna denna linje. Anledningen är att hälso- sjukvårdslandstingsrådet Marie Sällström uttalat sitt stöd för ett förslag att utöka antalet platser på övervakningsavdelningen i Karlshamn. Alltså att förstärka det akuta omhändertagandet i västra Blekinge..

Beskyllningen gör hon samma morgonen som ärendet ska presenteras och diskuterats på arbetsutskottet! Att ansvarigt landstingsråd uttalar sig kring frågan får nog Petronella finnas sig i. Allt annat vore ju orimligt. Sedan är ju Petronella P fri att tycka och yrka under handläggningen i arbetsutskottet och landstingsstyrelsen. Och i sedvanlig ordning kommer vi överrens om kloka synpunkter och tillägg.

Tråkigt att Petronella P tar till dessa anklagelser. Det är väl inte det tonläget vi ska ha i valrörelsen? Eller är det desperation från centerpartiets sida?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar