söndag 6 december 2009

Veckan som kommer, veckan som gick

Söndag kväll och lite förberedelser inför veckan som kommer. I morgon måndag blir det landstingsledningsseminarium på SKL i Stockholm. Premiär för min del. Nästan en månad innan jag tillträder som landstingsstyrelseordförande. Som alltid så här kvällen innan man ska åka med det tidiga morgonflyget funderar man över varför det inte är flygförbud fram till kl 8.00 på morgnarna!
Tisdag blir det arbetsutskott och majoritetsöverläggningar med mp och v. Onsdag åter till Stockholm och styrelsemöte med Rikskonserter. Det är en grannlaga uppgift. Regeringens kulturproposition innebär ju att verksamheten ska avvecklas. En uppgift som faller på styrelsen.
Torsdag landstingets personaldelegation och en genomgång av landstingets arbete med arbetsvärdering. Fredag överläggningar med arbetarekommunens ledning. Sedan har denna veckan gått. Kanske blir det lite luciafirande?

Förra veckan ägnades till stor del åt internt arbete på landstinget. Ärendeberedning, träff med den nye hälso- och sjukvårdsdirektören, överlägggningar med politiska staben osv. Dessutom regionfullmäktige och styrelsemöte med BTH. Kan noteras att BTH nu har drygt 4 000 helårsstudenter vilket är nytt rekord. Budgeten nästa år hamnar på drygt 500 mnkr, en ökning med drygt 70 mnkr. Högskolan utvecklas alltså stadigt, vilket jag tycker uppmärksammas alldeles för lite.
Veckans höjdpunkt var nog ändock landstingsgruppens avvtackning av avgående LS ordföranden Bernth Johnson. En helkväll på Wienercaféet i Ronneby som både Bernth och alla vi andra som var där kommer att minnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar