onsdag 16 december 2009

Bernth Johnson avtackad

I går eftermiddag avtackades avgående landstingsstyrelseordföranden Bernth Johnsson. Drygt 170 personer deltog. Kön ringlade sig lång i två och en halv timme. Hälsningar, tal och gåvor lämnades över i en oavbruten
ström.

Det var en exposé över samhällslivet och samhällsutvecklingen i Blekinge de senaste 35 åren som visades under eftermiddagen. Många intressanta bilder av Bernths insatser förmedlas. Viljestark, visonär och alltid positiv var de omdömen som alla gav om  Bernth. Mest imponerande var nog dock ändå 70 och 80 talets landshövding Camilla Odhnoff som 81 år gammal kom med tåget från Lund för att uppmärksamma Bernth. Ytterligare en landshövding, Ingegärd Wernersson, var på plats.

Nu blir det säkert fullt fokus från Bernths sida på uppdraget som ordförande i Blekinge museum. Sedan får vi väl se om eller när han dyker upp i landstingets pensionärsråd?

Och visst blev han avporträtterad. Ett fotografi, av Hans Peter Bloom, avtäcktes. Det kommer nu att hänga i landstingsstyrelsesalen bland de andra fd ordförandena.

BLT och Sydöstran skriver naturligtvis om avtackningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar