tisdag 15 december 2009

Reinfeldt skakad

Efter veckändans två opinionsmätningar med en kraftig rödgrön majoritet, framträder nu en skakad Reinfeldt. Bl a i DN. Det är naturligtvis klart att det var inte detta resultat han väntat sig av ordförandeskapet i EU. Han hade tänkt att upprepa Perssons framgångsrika halvår. Så blev det nu inte. Istället fick konsekvenserna av alliansregeringens politik fullt genomslag, cancersjuka som ska söka arbete m.m. Äntligen kan väl alla tycka som följt den moderatledda regeringens arbete och genomskådat retoriken och sett grundsynen bakom förslagen.

Sedan är det ju ingen nyhet att de rödgröna leder. Så har det ju varit i de allra flesta mätningarna ända sedan regeringsskiftet 2006. Men nu ser alliansens strateger att det uppenbarligen är allvar. Sjukförsäkringen har kostat alliansen 350 000 väljare, säger opinionsunderökarna.

Nu ska Reinfeldt ägna sig åt inrikespolitiken och ställa frågorna till Mona vad som är de rödgrönas alternativ till regeringen Reinfeldts orättfärdiga politik. Bra. I den debatten har de rödgröna allt att vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar