tisdag 8 december 2009

DN är oroliga

Nu är även Dagens Nyheter oroliga. Inte så mycket för den moderatledda regeringens orättfärdiga politik som leder till att stora grupper sjuka och arbetslösa marginaliseras och hamnar i utanförskap (det var väl så det hette?).

Nej, oron består mer av vad som händer med förtroendet för Reinfeldt och regeringen när konsekvenserna blir uppenbara. Ett uppslag och toppnyheten´på förstasidan ägnas åt detta.
Och regeringen försöker lappa. Och det går dåligt. Det beror ju på att deras systemskifte är fel i grunden. Förändringarna bygger ju på människosynen att alla kan arbeta, bara de vill och får tillräckligt med incitament. Då blir det så här.

Nu tvingas Reinfeldt ut och kommentera. Det är bra. För oppsitionen gäller det att nu sätta ordentligt tryck i denna fråga. Många är ute i debatten, men fler och tuffare tag behövs.  Framförallt för de drabbades skull.

4 kommentarer:

  1. Och vad är S alternativ?
    Vad kostar det?

    SvaraRadera
  2. Så människosynen att alla vill - och skall - bidraga i byggandet av det gemensamma samhället är fel? Det trodde jag var själva grundbulten i alla socialism. När kastade S den gamla devisen

    Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

    på soptippen?

    SvaraRadera
  3. Ja, just det Christer E. Av var och en efter förmåga...
    Du har så rätt.
    Det betyder attn det bör finnas ett socialt skydd för människor som förmår mindre; för att de är sjuka.
    Helena

    SvaraRadera