söndag 4 oktober 2009

Museiinvigning och fullmäktigeinspiration

Veckändan har för min del inneburit deltagande i två arrangemang.

I lördags var jag med på fullmäktigegruppen i Karlskronas "inspirationsdag". Min uppgift var att berätta om arbetarekommunens övergripande planering inför valrörerlsen. I övrigt var det ett gediget program med inspel kring teman som förmodligen blir aktuella i valrörelsen. Fattigdomen i Sverige, Utsatta ungdomar, kulturella utmaningar och världsarv och den lokala kampen för miljön var några rubriker. Jessica Ritzén, Björn Fries, Mats Johansson, Leif Stenholm var några av föredragshållarna.
En intressant dag och en god grund inför fullmäktigegruppens fortsatta funderingar inför den valplattform arbetarekommunen så småningom ska fastställa.

I fredags eftermiddag gästade jag invigningen av Blekinge museums nya föremålsmagasin på Rosenholm i Karlskrona. Det är ju två av det nedlagda KA-regementets förrådsbyggnader som restaurerats och anpassats till museéts behov. Tidigare har det ju byggts idrottsanläggningar på området. Det finns skolverksamhet där. Och nu alltså kulturverksamhet.
Hoppas nu bara att det blir lugn och ro och ordning och reda i museéts styrelse. Det behövs för att kunna vidareutveckla de förutsättningar som finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar