söndag 18 oktober 2009

Solig sifomätning

Vilken söndagmorgon. Solen skiner och Svd/sifo meddelar att de rödgröna nu har en stabil ledning i väljarkåren, 49,2% mot 44,4%. Det skiljer alltså nästan 5%. Kom ihåg att när alliansen vann valet 2006 var skillnaden knappt 2%! Och detta har ju (inte minst av oss själva beskrivits som en jätteförlust, väljarna gav oss sparken osv.).

Noteras kan ju också att socialdemokraterna ökar med hela 1,7%. Detta bådar gott inför partikongressen, Både kristdemokraterna och sverigedemokraterna är över spärren. Tillfälligt för båda. Kristdemokraternas försök till en moralkonservativ vanlighetslinje är ju en återvändsgränd. Sverigedemokraterna har ju uppmärksamats inför sin partistämma. Att tänka på när det diskuteras hur de ska mötas i valrörelsen. Att bjuda in dem i debatten (även om det är ädelt) kan vara riskablare än rädslan att de ska exploatera sitt underdogperspektiv till väljarstöd.

Svd/sifo

Fler bloggar om detta: Peter Hultqvist, Eva Rundkvist, Ola Möller, Peter Andersson, Ewa Jansson 

4 kommentarer:

 1. Observera att det är demokratiskt val vi har i det här landet. Sverigedemokraterna har enligt GP:s ekonomi idag 4,7% av väljarsympatier och glöm ej bort att det är folket som avgör. Jag är trött på att somv tidigare när jag arbetade var socialdemokrat men efter drygt 40 års arbete och nu över de 60 så undrar jag varför det gick så snett med bidragshysterin samt invandrarpolitiken som fungeradevpå 60-talet när det fanns jobb för alla även greker och andra invandrare då som kom till Sverige, dom räknas idag som svenskar, men de som tillhör muslimer och islam med slöjor kommer förmodligen aldrig ut på arbetsmarknaden. De bli bidragsberoende med vad det innebär.

  SvaraRadera
 2. Förlåt men jag glömde säga att mätningen för Sverigedemokraterna är före partistämman i LJUNGBYHED

  SvaraRadera
 3. Jag vill också kalla den senaste siforundersökningen för "solig". Inget gör mig gladare än att se att SD i rask takt är på väg in i riksdagen!

  SvaraRadera
 4. Ja du Kalle, visst bör väl också Centern börja svettas lite.

  Jörgen A

  SvaraRadera