torsdag 11 juni 2009

Bästa och sämsta kommunerna

I morgon publicerar Fokus sin årliga ranking av bästa och sämsta kommunen att bo i, meddelar Svenska Dagbladet. Även BLT tar nu upp ämnet på sin hemsida. Fokus egen hemsida kommer jag inte in på idag.

Fem i topp är: Danderyd, Vellinge, Täby, Lidingö, Lomma. Någon som är förvånad? Kan det har något samband med klass och social skiktning? Det som förvånar är väl att det passerar i Svenska Dagbladet utan djupare analys. Eller det kanske inte är konstigt. Får väl se i morgon hur Fokus presenterar undersökningen.

1 kommentar:

  1. Ingen kan vara förvånad att förortskommunerna är i topp. Det glesa Sveriges orter är utarmade. Vår lilla stad har tappat 3000 av 27000 inv. på några år, industrin med många anställda är nedlagd, ungdom åker härifrån så fort de gått ut gymnaisiet, de gamla stannar kvar. Ekonomin är den sämsta sen stan bildades. Det går mot ett underskott på 10 procent av det totala meddelsbehovet i dag.

    Klyftorna i Sverige växer - både mellan människor och regioner. Men - vem bryr sig?
    Det sägs att det bor fler kramforsbor i Stockholm än i Kramfors. Kanske måste också resten flytta dit för att få del av högersamhällets divergerade välstånd. Huga sa norrlänningen.

    SvaraRadera