söndag 17 maj 2009

Fortfarande rödgrön majoritet

Så drar det rödgröna blocket återigen isär gapet till den moderatledda alliansregeringen. Detta visar dagens Sifo-mätning som bl a publiceras i Svenska Dagbladet. Deras kommentarer andas naturligtvis besvikelse. Det var säkert många som väntat att nu skulle regeringen leda över oppositionen. För det är ju ett faktum att inte sedan Reinfeldt tillträdde hösten 2006 har han haft majoritet i väljarkåren! Även om det inte riktigt framgått av rubrikerna och diskussionen där han hyllats och Mona Sahlin framställts som förloraren. Och inte blev han störst denna gång heller. Dessutom balanserar stödpartiet kristdemokraterna som vanligt på gränsen om man finns i riksdgaen.
Detta kan väl vara en siganl till alla socialdemokrater (inklusive partiledningen) att räta på ryggen och agera med det självförtroende som behövs!

2 kommentarer:

  1. Melonens försprång är knappast Monas förtjänst. Det är de Gröna som håller på att bli tredje starkaste parti. Kanske många som är trötta på att s + m pumpar pengar i vägar.

    SvaraRadera
  2. Är du inte rädd att Vanja ska ställa till det ännu mer?

    Kolla denna artikal på Newsmill:http://newsmill.se/artikel/2009/05/23/wanja-lunby-wedins-fasoner-ar-en-skam-arbetarrorelsen

    Fast som vanligt så försvarar du väl alla pampar inom arbetarrörelsen?

    SvaraRadera