måndag 23 augusti 2010

Trygg och rättvis vård i hela Blekinge

Nu har vi haft presskonferens och presenterat vår sjukvårdspolitik för kommande mandatperiod och som vi går till val på. Vårt program sammanfattas i tio punkter. Jag kommer efterhand att återkomma till och utveckla punkterna:

1. Sjukvården ska vara rättvis. Vård ska ges efter behov, inte efter hur mycket man kan betala. Vi säger nej till gräddfiler. Vi inför också ett medicinskt jämställdhetsråd.

2. Istället för att genomföra stora skattesänkningar vill vi investera i sjukvården för att öka kvalitén och förbättra tillgängligheten. Det rödgröna regeringsalternativets besked innebär ytterligare 35 miljoner mer för sjukvården i Blekinge redan nästa år.

3. Vi tycker att sjukvårdens resurser ska användas till vård, inte till vinster i privata bolag. Varken sjukhuset i Karlshamn eller kök och städning ska privatiseras.

4. Sjukvården för äldre ska utvecklas. Äldre människor ska känna sig trygga och få ett bättre omhändertagande. Därför inför vi äldreläkare och särskilda vårdplatser för äldre på våra två sjukhus.

5. Sjukvården för barn och ungdomar ska vara avgiftsfri även i fortsättningen.

6. Alla människor ska känna sig trygga med sjukvården i Blekinge. En god sjukvård ska finnas i hela Blekinge med akutmottagningar som är öppna dygnet runt i såväl Karlskrona som i Karlshamn.

7. Ambulanser som är tillgängliga dygnet runt ska finnas i samtliga kommuner.

8. Vi vill medverka till ett friskare Blekinge och investera i folkhälsa. Det är aldrig för sent att förbättra sin livsstil. Målet är att blekingarna ska vara friskast i Sverige

9. Alla anställda i landstinget ska ha heltidsanställningar och sedan få den sysselsättningsgrad man själv önskar.

10. Läkare och sjukvårdspersonal ska ägna mer tid åt patienter, mindre åt pappersarbete. Ett första mål är att höja andelen direkta patientkontakter från en tredjedel till hälften av arbetstiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar