torsdag 26 augusti 2010

Falska rykten som sprids

Vi socialdemokratiska landstingspolitiker har ju länge fått kämpa mot påståenden att akutmottagningen i Karlshamn ska stängas. Trots att vi är tydliga med att så inte ska ske och trots att det inte finns någotsomhelst beslut i den riktningen har uppfattningarna levt kvar. Emmellanåt har man bara skakt på huvudet.

Nu sprids det tydligen rykten som säger att den t o m är stängd! Och som fått till följd att en del patienter sökt vård på andra håll. Detta har t o m föranlett avdelningschefen på akutmottagningen att i ett pressmeddelande tala om hur det verkligen ligger till. Se BLT, Radio Blekinge.
Och det är ju bra. Biter kanske bättre än när vi politiker försöker säga samma sak.

Ryktena skadar ju verksamheten. Är ryktena medvetet skapade och spridda, så är det ju riktigt allvarligt. Och dem som gjort det bör ju ta sig en allvarlig funderare. Man kan väl nästan tala om sabotage,

1 kommentar:

  1. Så en socialdemokratisk röst i landstingsvalet är en röst för att akutmottagningen i Karlshamn får vara kvar. Det är skönt att höra.

    Antar att samma röst innebär att Karlshamns sjukhus fortsätter att vara under statlig regi (ingen privatisering m.a.o.)?
    Och om jag förstår rätt så innebär samma röst att det ska finnas tillgänglig ambulans i samtliga kommuner?

    Om alla ovanstående punkter stämmer tänker jag ännu en gång rösta på Socialdemokraterna i landstingsvalet.

    / Christopher, 25 år

    SvaraRadera