söndag 22 augusti 2010

Söndagens Sifo-mätning

Dagens Sifo i Svenska Dagbladet bl a var väl ingen munter läsning. Men egentligen säger ju denna Sifo samma sak som tidigare och som andra mätningar säger: Det är jämnt och vi socialdemokrater har ett ordentligt arbete framför oss för att nå och samtala med de tveksamma väljare som delar vår grundsyn och politik, men som känner sig vilsna.

Nu tror jag det gäller att hålla i vår grundläggande argumentation. Vi måste visa på att det handlar om ett val av vilket samhälle vi vill ha. Det handlar om välfärd, jobb åt unga och  rättvisa i stället för skattesänkningar. Och inte låta oss luras in vem som  bjuder mest på olika område eller till olika grupper.
Jag är medveten om att det inte är lätt när valtemperaturen soch nervositeten stiger. Men det är ett måste.

7 kommentarer:

  1. Ja I Umeå tar vi hem valet ser det ut som. Leder med 15% tillsammans med de andra v + mp.

    Men det är svårt att vara med och styra i en kommun när regeringen är mörkblå. Vi jobbar för en val(s)eger i hela landet. Men det är en tung uppförsbacke.

    SvaraRadera
  2. Eftersom S brukar tappa 1,6% väljarstöd i slutspurten så hoppas jag också att ni argumenterar och valarbetar som ni brukar! Att S släppte in vänsterpartisterna i värmen lär inte göra det enklare denna gång. Äntligen verkar sveriges folk har förstått vilken dubbelmoral som socialisterna håller på med.

    SvaraRadera
  3. I årtionden har jag hört S-företrädare på alla nivåer klaga över V och MP:s politik och nu sitter man i samma soffa och gullar.
    Klart att en del av oss undrar vad som händer.

    SvaraRadera
  4. Så länge vi har Mona som partiledare så är förlusten given. Skulle gissa på att vi får under 30 procent. Fast egentligen rätt åt oss, vi går ihop med miljöfascisterna och kommunisterna istället för att förnya vår egen politik. Jag är inte alls främmande för att rösta på Moderaterna som faktiskt inte ligger så långt från vår egen politik för att vcara riktigt ärlig. Kanske M + S vore bäst för landet så slipper vi alla extrempartier ute på kanterna.

    SvaraRadera
  5. Jag kommer definitivt att rösta på
    socialdemokraterna
    Som Mona S sa
    HELLRE VÄLFÄRDSPARADIS ÄN SKATTEPARADIS

    SvaraRadera
  6. Jag skulle tveklöst rösta (s) om det inte var för vpk. Hur kan Socialdemokraterna ta kommunisterna i sitt knä undrar jag? Det har aldrig hänt någon gång tidigare. Ska Ohly bli försvarsminister?

    SvaraRadera
  7. Alla borde gilla oss, ta tex Mona, hon är allt som Reinfeldt inte är. Hon är skön, har en lugn stil, tar det pïano, hon vet vad hon pratar om. Hennes problem och VÅRT är att om vi ska kunna öka snabbt till 40 eller kanske 50 procent så måste hon börja leverera.

    Att tro att vi gör det genom att uppvisa ett icketrovärdigt regeringsalternativ nu är ju problemet, vi måste kasta ut kommunisterna och framtidsvägrarna och söka EGET MANDAT.

    Jag försöker prata med familj och vänner och arbetskamrater och Monamosningen som alla pratar om och skriker med högt tonfall, den ser inte jag. Jag ser demokatiska socialister som inte vill rösta på kommunisterna. Vi har ett litet problem, men det går att lösa. Ni vet vad jag menar!

    SvaraRadera