tisdag 22 juni 2010

Träff med stöttepelarna

Idag har vi haft besök av länets socialdemokratiska stöttepelare. Åtta personer, under ledning av f riksdagsmannen Christer Skoog. Alla med en otrolig erfarenhet av poltiskt arbete och valrörelser. Vi har haft ett ingående resonemang kring valrörelsen. Distriktsordföranden Mats Johansson gjorde en gedigen genomgång av förutsättningarna.
Jag och Marie Sällström pratade om skiljelinjerna i sjukvårdspolitiken och kring vilka prioriteringar den socialdemokratiska landstingsgruppen gör inför valet.

I samband med träffen passade vi på att vid en pressträff presentera vår inriktning för äldresjukvården. Så här uttrycker vi oss i pressmeddelandet.


En trygg hälso- och sjukvård för äldre

"Hälso- och sjukvården för äldre i Blekinge ska kännetecknas av trygghet, god tillgänglighet och hög kvalitet. Socialdemokraterna i Blekinge presenterar en politik för en modem äldresjukvård och fokus på att under de kommande åren utveckla hälso- och sjukvården för äldre i Blekinge.

Den stora investeringen handlar om allvårdsavdelningar dit äldre ska kunna komma utan att behöva passera akuten. Där ska geriatrisk kompetens och andra läkarkompetenser finnas. Allvårdsavdelningar har patientens fokus.
Vi viil också utveckla hälsosamtalen för aldre och ge den som har många olika sjukdomar en vårdsamordnare som gör att den äldre kan uppleva sjukvården som mer trygg och inte riskera att falla mellan stolarna.

Med en socialdemokratisk regering tillskjuts mer resurser till sjukvården. Det underlättar för förstärkningar och förbättringar inom äldresjukvården. Istäilet för att tro att privatiseringar löser sjukvårdens problem så presenterar vi lösningar som gör sjukvården i Blekinge mer tillgänglrg, ramis och av högre kvalitet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar