måndag 28 juni 2010

Ineffektiv avreglering, inte för kundens bästa

Idag har jag återigen fått bekräftat ihålighet i den borgerliga regeringens resonemang om konkurrensutsättning av offentlig verksamhet för att uppnå effektivitet och för kundernas/medborgarnas bästa.

Först Radioekot i morse om avrgeleringen av bilprovningen från halvårsskiftet. Det kommer att bli dyrare för bilägarna var slutsatsen. Vilket bekräftas av en av ded privata bilprovningskedjornas företrädare: "prishöjningen är oundviklig eftersom effektiviteten kommer att försämras, säger han." Se där. Så lät det inte när regeringen beslutade om avregleringen. Då talades det om kundernas bästa.

Länk till inslaget på Morgonekot.

Så har jag besökt distriktsläkaren i eftermiddag med ett efterhängset och kraftigt trubbel med luftrör och lungor. Inget allvarligt men misstanke att det kan var något allergiskt/astmatiskt. Fick en spray att testa innan vidare åtgärder. Ingen avancerad medicin utgår jag ifrån, men väl receptbelagt.

Åter på landstinget går jag naturligtvis till apoteket på sjukhusområdet (nyligen privatiserat och nu i drift av någon av de privata apotekskedjorna) för att hämta ut receptet. Finns inte.
Åker då till Lyckeby och det numera enda staliga apoteket i Karlskrona. Och de löser det. Avreglering för kundens bästa? Och dyrare har det blivit har vi sett innan?

Martin Moberg om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar