måndag 7 juni 2010

Landstingets ekonomiska rapport

I förmiddag har vi haft ett extra sammanträde med landstingsstyrelsen där vi diskuterat tertialrapporten för januari - april och den ekonomiska prognosen för resten av året. Som jag tidigare skrivit pekar den på ett nollresultat för landstinget som helhet, medan hälso- och sjukvårdsförvaltningen även detta år går med ett stort underskott (100 - 120 mnkr). Detta trots att man redovisar kostnadsminskningar i ungefär samma storleksordning. Beslutet är tydligt: Under 2011 ska även hälso- och sjukvårdsförvaltningens resultat vara i balans, dvs. åtminstone ett nollresultat.

Vi skärper nu ytterligare den ekonomiska uppföljningen från landstingsstyrelsen. Hälso- och sjukvårdsdirektören får bl a i uppdrag att minimera underskottet innevarande år och att i höst återkomma med en detaljerad plan hur nollresultat ska uppnås nästa år. Vi tidigarelägger också första landstingstyrelsemötet efter sommaren för att snabbt kunna analysera månadsrapporten per den sista juli.

Som sagt. Vi är på rätt väg. Men det gäller att hålla i och verkligen se till att planen för att sänka kostnadsnivån genomförs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar