söndag 23 augusti 2009

Stabil ledning för oppositionen

Oppositionen leder åter över regeringen i dagens Sifo-mätning, utropar morgontidningarna. Åter och åter... Det är väl snarare så att det har varit ett normaltillstånd i mätningarna sedan regeringsskiftet för snart tre år sedan. Det är ju endast några enstaka mätningar som gett regeringen ledningen. I några av dem har ju dessutom kd haft under 4% men ändå räknats in i regeringsunderlaget.

Ett stabilt, om än knappt, övertag för de rödgröna i opinionen är väl mer korrekt att säga. Detta trots regeringens naturliga dominans i media. Men också har ju den rödgröna oppositionen framställts att befinna sig i underläge och regeringen som framgångsrik och med ett brett stöd, vilket ju inte opinionen ger stöd för.

När det gäller sd:s notering i mätningen som ger dem en vågmästarställning är jag böjd att hålla med Fredrik Reinfeldts kommentar. När de två huvudalternativen vässas och debatten tar fart minskar utrymmet för småpartier typ sd att få utrymme och agera i debatten.
Reinfeldt säger nu att något stöd från sd inte är aktuellt. Kan vi lita på det? I lokalpolitiken i Karlskrona upplever vi för tillfället en oreda som bottnar i att alliansstyret efter valet gjorde sig beroende av just sd.

1 kommentar:

  1. Dessa väljar undersökningar! Trots allt så kom denna från Sifo och då är trovärdigheten i topp. Har mina betänkligheter mot en del andra aktörer som också sysslar med sådana här och liknande undersökningar till vardags. Finns ju en del etablerade partiet som befinner sig väldigt nära den berömda spärren, det är nog lite oroligt i dessa läger så här ett knappt år innan valet.

    Jörgen Anehäll

    SvaraRadera