måndag 17 augusti 2009

Monas sommartal

I helgen höll Mona Sahlin sitt sommartal. Om jag förstår rätt i anslutning till ett köpcentrum i Sickla där Atlas Copco en gång i tiden startade. Valet kan väl vara en symbolik över samhällsutvecklingen. Så har det ju tolkats i en del kommentarer. Nacka är ju annars hemmaplan för Mona, vilket kanske spelade större roll i valet av plats. Vad vet jag.

Tycker annars att Mona hittade rätt ton och vinkling i budskapet. Jämställdhet och rättvisa kan väl sägas vara huvudtemat, speglat i några konkreta frågor. Det känns som att det är en klok avvägning och inriktning på budskapet när vi ska vinna den "välmående medelklassen". Att konkurera med Reinfeldt och Borg om skattesänkningar och andra ekonomiska förmåner för att nå den gruppen tror jag inte är trovärdigt och möjligt i längden. Debatten i partiet hamnar ju annars lätt där.

Talet förvirrade ju också borgerlighetens ledarskribenter och kommentatorer. Hennes bestämdhet och inriktning förvånade och skrämde? uppenbarligen. Bara genom det har ju Mona lyckats.
En bra upptakt inför hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar