måndag 27 september 2010

Busskaos vid Bergåsa/Wämö C

I eftermiddag åkte jag 5:ans buss från Bergåsa/Wämö C hem till Nättraby. Och såg och upplevde vilket kaos det var vid bussterminalen vid tiden efter klockan sexton. (Nedslag i verkligheten skulle säkert någon elaking kommentera det hela, så det är bäst jag noterar det själv).

Trottoaren full av väntande passagerare. Alla bussar som kommer ungefär samtidigt vid denna tidpunkt. Biltrafik som börjar tillta. Och mitt upp i allt naturligtvis en ambulans på utryckning. Fattades bara att ett tåg kom in så att även bommarna vid järnvägen skulle fällas, med totalstopp i trafiken som följd.

Helt klart att något måste göras. Karlskrona kommun funderar ju nu på att stänga järnvägsövergången och bygga en viadukt något hundratal meter längre in mot stan. Det är väl klokt.
Förmodligen är det också så att vi ska flytta ambulansstationen längre ut mot E 22:an. Frågan är om en samlokalisering med kommunens tänkta brandstation på Oskarsvärn hamnar tillräckligt långt ut.
Och så är det nog så att trafiken på Annebovägen förbi Wämö C, som ju faktiskt passerar mittemellan järnvägsperrongen och bussterminalen, måste stängas. Det förändrar ju i och för sig hela trafikflödet i området. Men det kan säkert någon klok tänkare hantera. Och vi skulle få ett riktigt resecentrum vid Wämö C/Bergåsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar