måndag 31 maj 2010

Landstinget Blekinge på rätt väg

Landstinget Blekinge är på rätt väg i arbetet med att få balans i ekonomin. Det bekräftas av redovisningarna vid dagens sammanträde med landstingsstyrelsen. Tertialrapport jan - april 2010, ekonomisk plan och planeringsförutsättningar 2011-2013 stod på dagordningen.
Prognosen för 2010 visar på ett nollresultat för landstinget som helhet. Jämfört med minus 68 mnkr förra året. Resultatbuddgeten för 2011 visar 50 mnkr plus och för 2012 drygt 15 mnkr plus. På rätt väg alltså.

En förutsättning är dock att det program för att sänka kostnaderna som vi startat genomförs och får förväntande effekter. Sjukvårdsförvaltningen redovisar i sin prognos ett underskott på ca 120 mnkr (som alltså täcks in av andra positiva resultat i landstinget. Samtidigt visar beräknar sjukvårdsförvaltningen att kostnadsnivån under 2010 kommer att sänkas med drygt 100 mnkr.

Jag är medveten om att detta kan verka otydligt. Det är många siffror och lätt att röra till. Så här försöker jag förklara det:

"Landstinget beräknas göra ett nollresultat 2010, trots att sjukvårdsförvaltningen redovisar ett minus på drygt 120 mkr. Då sänker man ändå under 2010 kostnadsnivån inom sjukvården med ungefär lika mycket. Under 2011 ska detta minus på 120 mnkr bort.
Då blir resultatet för landstinget 2011  plus 50 mnkr och 2012 plus 18 mnkr. Överskott som behövs för att återställa förlusten från 2009."

2 kommentarer:

  1. Kalle,, varför lurat du Blekingarna igen NI har ju inger ekonomistrateg.
    Den gamla trojka har ju bevisligen visat år efter år de inte klara det krav du borde ställa.
    Nej bygg upp rejäla karar med kompitens runt dig kasta bor de förbrukade du har endast tre månader på dig.

    Kjell H

    SvaraRadera
  2. Ja du när du inte svara får jag åter skriva.

    Det är ledsamt att Kalle inte har ork och lyfta bort dem som skapat denna kaus.
    Kalle du borde handla och det med kraft då fick du säkert med sig hela socialdemokratin.
    De som sitter där nu har ju långt innan ekonomistrategen kom in i bilden skapat enormt ekonomisk oreda.
    Även Svanells bakgrund är inte så fin men han kan prata omkull vilken som helst.
    Kalle gör av dig med den gamla trojkan de går ju ändå i pension. Du / vi skattebetalare behöver både billigare ledning och bättre o effektiv sjukvård. Nu lägger du och dina vänner all energi på onödig oordning. Vad har Svanell gjort för dig helt otroligt du blir lika mycket lurad som fd landstingsrådet blev.

    PS: Jag har skrivit privata brev till dig men ack ingen kommentar nu håller jag på sedan lördagskvällen summera mina år från 2000 till dagens datum. Hur lurad går igenom allt sparat matrial osv,

    SvaraRadera