torsdag 6 maj 2010

Bra jobbat Karl-Gustaf?

I måndags på landstingsfullmäktige gick den moderate landstingsrevisorn Karl-Gustaf Johansson till hårt angrepp på mej. Han anklagade mej  för att "mörka" det ekonomiska resultatet och dömde ut den av ett enigt landstingsfullmäktige fastställda strategin för att sänka kostnadsnivån. Och det må väl kanske vara hänt.
(Min inledning där jag förklarar sammanhangen har jag skrivit om innan.)

Dessutom hade han synpunkter på chefslönerna i landstinget med tidningsartiklar(!) som grund. Och han gav sig in i ett infekterat personalärende och gav stöd till den fd ekonomidirektören.
Allt under punkten "Information om årsredovisningen". Alltså omöjligt för mej eller någon annan att kommentera eller svara på anklagelserna.

Omdömeslöst, oförskämt och olämpligt. Ett agerande långt utanför en revisors befogenhet. Alldeles uppenbart drev Karl-Guistaf Johansson en egen politiskt agenda. Syftet var att svärta ned mej, den rödgröna majoriteten och Landstinget Blekinge. Han ville få genomslag i media. Vilket väl bekräftas av att han efter sin salva lämnar sammanträdet för att ställa upp på en arrangerad bild med BLT-reportern och sedan försvinna.

Detta bekräftas nu av moderaternas kommunalrådskandidat inför kommande val, Camilla Brunsberg. I sitt nyhetsbrev skriver hon:

"Bra jobbat Karl-Gustaf!

Veckans goda insats gjorde Karl-Gustaf Johansson som fick första sidan i BLT i tisdags för att ha belyst landstingets ekonomiska svagheter i sin roll som revisor. Med glädje ser jag att moderaterna och alliansen är på hugget i media. Kul! Nu kör vi så det ryker!"

Hon ger alltså landstingets revisor en politisk roll. Att tro att Karl-Gustaf Johansson skulle vara bekymrad över att politisera sin roll som revisor är väl naivt. Men vad säger övriga revisorer? Vad säger yrkesrevisorerna? Förtroendet för revisionen är ju naturligtvis allvarligt skadat. Är deras synpunkter i fortsättningen sakligt grundade eller är de en del i en politisk kamapnj?

Vad säger det moderata oppositionsrådet Alexander Wendt? Vad säger övriga gruppledare i alliansen? Är det så här den politiska debatten ska föras. Är det inte rinligare att det är vi politiska företrädare som debatterar?

Länkar:
Camilla Brunsbergs nyhetsbrev
BLT 4 maj 2010

1 kommentar:

  1. Hej.
    Det skulle vara intressant att veta din inställning avseende det din partikollega Eva-Britt Dahlström har gjort den senaste tiden.

    SvaraRadera