lördag 6 februari 2010

Sverige klarar sig sämst - Sverige kan bättre

Sverige har klarat sig sämst genom krisen. Det visar en OECD-rapport som Ekot berättar om idag. DN skriver också om den.

Det var väl det sista halmstrået för den moderatledda alliansregeringen som försvann där. Misslyckandena med sjukförsäkringen, fordonsindustrin, apoteken, sysselsättningen, elpriserna och nu t o m snöröjningen,   ger ju en lång lista av tillkortakommanden. Då har det ju hetat "att dom klarade ju åtminstone finanskrisen".

Och Anders Borg har fått goda förtroendesiffror för detta. Nu försvann också det argumentet! Sverige kan bättre!

4 kommentarer:

  1. OK, ja USA har ju klarat sig bäst så det är amerikansk politik som socialdemokraterna förespråkar då ?

    SvaraRadera
  2. Ja, se där :

    Sveriga har rasat kontinuerligt på listan sedan 70-talet...

    Beror det på alliansregeringen ?

    Vinnare i ligan är bland annat USA

    http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetryck-i-Sverige-och-internationellt/

    Hmmm... förespråkar du deras välfärdsmodell ?

    SvaraRadera
  3. SVTs texttv hade samma överskrift under en kort tid, men insåg sannolikt snabbt att det inte riktigt går att använda OECDs BNP-siffror som mått på alliansregeringens förmåga att hantera krisen. Inte ens Sveriges gnällspik nummer 1, den så vanligen djuuupt oroade Thomas Östros, har väl mage att använda dessa siffror i hans annars populistiska korståg. Att använda BNP som mått på regeringens förmåga är enbart populism mot dem som inte förstår BNP eller av personer som inte förstår BNP - du får välja vilken kategori du själv tillhör! BNP-utvecklingen i Sverige är ett resultat av mycket exportberoende t.ex. Volvo lasvagner som kom med sämsta resultaten någonsin samma dag! Att vi idag har en tungrot basindustri och inflexibla företag är ett resultat av den socialdemokratiska politiken sedan 70-talet, när Sveriges resa utför välståndsligan påbörjades!

    SvaraRadera
  4. Lennart Bergström2/08/2010 4:35 em

    Och genast kom ett nytt. Se dagens DN, ekonomibilagan, sid 4 vänstra spalten.

    SvaraRadera