fredag 27 november 2009

Minnesmottagning, vadå?

I dagens BLT avslöjas att moderaterna i landstinget anordnat ett möte där slutsatsen var att kräva att en minnesmottagning inrättas. Trots att sådan redan finns! I tidningen framträder en, med rätta, besviken avdelningschef. Det blir ju inte bättre när moderatledaren i ett försök att rädda situationen säger att verksamheten är ett embryo. Något som inte delas av avdelningschefen som är stolt över sin verksamhet.

Problemet med denna historia är inte att moderaterna inte kände till verksamheten som bedrevs. Det är inte rimligt att alla politiker ska ha kunskap om landstingets hela vittförgrenade verksamhet. Jag påstår inte att jag själv vet det.
Men ska man göra ett politiskt utspel är det ett oavvisligt krav att  man har skaffat sig en gedigen kunskap kring de problem och verksamheter man ska diskutera. Det har landstingets chefer och personal rätt att förvänta sig. Annars blir det så här. Moderaterna har ju skjutit sig själva ordentligt i foten!

Tyvärr får man nog konstatera att detta kom till som en del i den svartmålning av sjukvården i Blekinge som växt fram under detta året i hägnet av det omstöpningsarbete vi genomför i sjukvården. Förhoppningsvis leder detta till bättre balans i debatten och att även allt det positiva och fantastiska arbete som bedrivs i sjukvården också lyfts fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar