lördag 7 november 2009

Coachning, vad f-n är det?

Aftonbladet inleder idag en artikelserie om den moderatleddaregeringens jobbpolitik. Idag tar de upp jobbcoacherna. Intressant. Detta var en del i regeringens nyorientering av arbetsmarknadspolitiken som skulle minska "utanförskapet" och leda till "riktiga jobb".

Samtidigt hör vi företrädare för arbetsförmedlingen säga att det aldrig funnits så mycket pengar till arbetsmarknadsåtgärder. Skillnaden är att de som får delta ska en begränsad a-kasseersättning. Riktiga jobb? Minska utanförskapet?
Nu använder man mer och mer av det man föraktfullt kallade för AMS- jobb. Skillnaden är att man skiktar folk, att man marginaliserar en stor grupp, att man ökar utanförskapet.

Vill citera ett fd socialdemokratiskt statsråd, numera landshövding när jag för något år sedan göra en strålande ideologisk analys av Reinfeldtregeringens politik. "Coachning, vad f-n är det?"

1 kommentar:

  1. Är allvarligt oroad för (s) chanser att bilda regering. Då tänker jag inte på Sd:s intåg i Riksdagen, utan ett allvarligare hot för (s). Det är bildandet av det "opolitiska" mittenpartiet Norrlands samlingsparti. Detta parti kommer att slåss för de delar av Sverige som hamnat i skymundan som t.ex. Blekinge.
    Varför det är ett hot mot (s) beror på att de kommer att ta röster i de län som (s) redan idag är starka i.

    SvaraRadera