onsdag 18 mars 2009

Ska vi varsla nu,Reinfeldt!

"Varslen och uppsägningarna kommer i den privata sektorn." Kommuner och landsting får klara sig själva. Det är Fredrik Reinfeldts budskap i Aktuellt i kväll.

Den tveksamhet till mer resurser till välfärden i kommuner och landsting som anades från hans sida i debatten mot Mona Sahlin tidigare ikväll förtydligar och förstärker han nu. "Kommunalt självstyre ska gälla även i svåra tider." "Kommuner och landsting ska se till att man verkligen koncentrerar sig på kärnverksamheten", säger han, samtidigt som SKL med den moderate ordföranden i spetsen varnar för att 15 000 jobb i välfärdssektorn är på väg att försvinna.

Hos oss i Landstinget Blekinge är 400 jobb på väg att försvinna. Vi planerar för en en kompetens- och utvecklingssatsning för att överbrygga de närmaste svåra åren och minska risken för arbetslöshet. Vi har vädjat till regeringen om ytterligare resurser som en liten hjälp. Genom detta skulle vi kunna undvika varsel och uppsägningar.
Slutsatsen av Reinfeldts resonemang blir ju att vi även i offentlig sektor ska varsla och avskeda medarbetare, öka arbetslösheten och spä på lågkonjunkturen. Och till det kommer konsekvenserna för verksamheten, för vården och skolan. Obegripligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar