lördag 21 mars 2009

Moderata rockader

Det är inte utan man blir lite överraskad när man läser om moderaternas snabba rockader på ledande poster i Blekinge.
Jeppe Johnson lämnar riksdagen (efter 15 år) för att bli oppositionsledare i Sölvesborg, efter Gun-Britt Hedén som pensionerar sig. Jeppe efterträds i riksdagen av Gustav Nilsson, oppositionsråd hos oss i Landstinget Blekinge sedan 1991!

Först vill jag gratulera både Jeppe och Gustav till deras nya uppdrag och roller. Det är två erfarna och dugliga oppositionspolitiker som kommer att finnas sig väl till rätta i sina nya roller. Dessutom är det två trevliga prickar som man gärna kan umgås med och skratta tillsammans med, utanför sammanträdesrummen och talarstolarna.

Dock får man väl konstatera att moderaterna nu satsar på erfarenhet och kontinuitet istället för förnyelse. Gustav fyller ju 60 år alldeles snart (grattis till det också förresten, ser i tidningen att han undanber sig uppvaktning).

Jeppe sätter målsättningen högt. Han ska ta över som kommunstyrelseordförande vid nästa val. Där får han något att bita i. Han ska tampas med Helen Björklund, ungt, kvinnligt, socialdemokratiskt kommunalråd, som alltmer etablerar sig rollen som kommunens ledare. Följ gärna hennes arbete på hennes blogg.

Så återstår frågan. Vem blir oppositionsråd i landstinget? Vi som är verksamma där har väl våra aningar. Det är kanske i landstinget som moderaterna satsar på en ordentlig förnyelse?

Jag ser framemot att möta och arbeta med de moderata oppositionspolitikerna, både före och efter valet 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar