söndag 29 mars 2009

Agenda, Wanja och fienderna

Inte blir man glad när man ser kvällens Agenda i TV. Återigen fullt fokus på Wanja Lundby- Wedins tillkortakommande i styrelsearbetet i AMF. Arbetsgivarföreträdarna och de borgerliga slipper undan, trots idoga försök av Thomas Östros att lyfta in dem i debatten genom att påpeka att det väl ändå inte är LO som drivit fram bonus/pensionsexcesserna.

Svenska Dagbladets Maria Abrahamsson får också med ett ironiskt leende fråga varför den starka socialdemokratin låtit en (borgerlig) majoritet påverka samhällsutvecklingen. Som om inte de ekonomiska maktförhållandena och sociala skillnaderna existerar och påverkar och styr i samhället! Och även Göran Greider låter detta passera i sin iver att kritisera arbetarrörelsen!

Detta bekräftar bara vad jag bloggat om tidigare och fått en del mothugg för. Vi måste ha klart för oss vem motståndaren/fienden är och var den finns. Och detta måste vi ha med oss i vårt dagliga politiska arbete. Om det så är på arbetsplatsen, i landstinget eller på bloggen. Annars låter vi andra krafter styra oss.

Nu väntar vi på presskonferensen i LO-huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar