torsdag 22 september 2011

Moderat- Wendt tar hjälp av revisorerna?

Till min förvåning ser jag i dagens tidningar att moderate oppositionslandstingsrådet Alexander Wendt begär att revisorerna ska utreda om Blekinges sjukvård är dyrare än exempelvis Kronoberg. Och jag anar varför.

Jag har inför kommande budgetberedning tydligt klargjort (både inför landstingstyrelsen och revisorerna i början av veckan) att den ska utgå från den sjukvårdsverksamhet, kostnader och intäkter landstinget har idag. Inte några andra mer eller mindre fiktiva beräkningar.

Med sämre utveckling av skatteintäkterna och inga insatser från regeringen i den nu lagda statsbudgeten innebär det ett mycket besvärligt budgetarbete landstinget. Det kommer att bli mycket hårda prioriteringsdiskussioner. Det blir fortsatta besparingar även nästa år. Men som det ser ut nu kommer det inte att räcka. I slutändan blir det med all sannolikhet ett val mellan kraftiga nedskärningar som kommer att påverka vården drastiskt eller en intäktsökning/skattehöjning.

Och det är väl denna debatt Wendt och moderaterna vill undvika. Att tala om vad dom vill ta bort för att klara en budget i balans. Och då vill han att revisorerna ska ge sig in i en politisk prioriteringsdiskussion! Skrev han inte någonting om politiskt ledarskap
häromsistens?

Skulle förvåna mej storligen om revisorerna lägger skattepengar på att starta en utredning (som dessutom är en politisk uppgift) att rädda moderaterna ur en politisk knipa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar