fredag 12 mars 2010

Besked om distriktssköterskorna

Distriktssköterskemottagningarnas vara eller icke vara har diskuterats en tid. Nu ger vi från landstingets politiska ledning besked kring hur det ska vara. Landstingsrådet Marie Sällström gör det i ett pressmeddelande:

"Pressmeddelande

Fredagen den 12 mars 2010

Vi ska trygga vården vid landsbygdsmottagningarna

Landstingets politiska ledning tar nu initiativ till att fastställa villkoren för våra offentligt drivna vårdcentraler och mottagningar. Syftet är bland annat att säkerställa att servicen i hela länet, inte minst på landsbygden, är god även framöver.

-  Att några distriktssköterskemottagningar i Blekinge den senaste tiden försämrat sin service är olyckligt. Vi ska ha en god mottagningsverksamhet på landsbygden även i framtiden, säger landstingsrådet Marie Sällström.

Vi vill redan nu ge besked till oroliga medborgare att på följande orter kommer det finnas möjlighet att även i framtiden boka besök till mottaning: Jämshög, Åryd, Asarum, Svängsta, Eringsboda, Hallabro, Listerby, Hasslö, Holmsjö, Torhamn, Fågelmara, Kättilsmåla, och Sturkö.
På orter med vårdcentraler eller filialer kommer det att finnas med möjlighet till besök hos sjuksköterskor och läkare.

Arbetet med att förändra och modernisera distriktssköterskornas mottagningsverksamhet ska naturligtvis fortsätta. Vi säger inte nej till förändringar, men vi tar ansvar för alla Blekingebor oavsett var man bor.

- Försämringarna är delvis ett resultat av att den moderatstyrda regeringen infört fri etableringsrätt för privata vårdgivare. Detta tvingar landstingets vårdcentraler att se över sina kostnader och bli konkurrenskraftiga. Därför är det förvånande att höra borliga politiker kritisera effekterna av sin egen politik, säger landstingsrådet Marie Sällström.

På Landstingsstyrelsens sammanträde i april kommer villkor fastställas för våra offentligt drivna vårdcentraler."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar