måndag 8 mars 2010

Utredning ska stärka Blekingesjukhuset i Karlshamn

Idag har landstingstyrelsen fastställt direktiven för den utredning som ska se över arbetsfördelningen mellan Blekingesjukhusets båda enheter i Karlshamn och Karlskrona. Syftet är ju framförallt att säkerställa och stärka Karlshamnsdelens utvecklingsmöjligheter. Detta är ju en punkt i den rödgröna plattform för sjukhuset i Karlshamn som vi presenterade för några veckor sedan.

Utredningen ska arbeta utifrån de grundläggande principer för arbetsfördelningen som gäller:

"Karlshamn ska ha tyngdpunkt på öppen vård, planerad slutenvård inom kirurgi och ortopedi och akut och planerad vård inom internmedicin. Det ska finnas en dygnetruntöppen akutmottagning I Karlshamn.
Karlskrona ska ha god tillgång till medicinsk service, kvalificerad intensivvård och operationskapacitet dygnet runt. Resurskrävande diagnostik och behandling samt akut operationsverksamhet ska samlas i Karlskrona."

Läs pressmeddelandet från dagens sammanträde med landstingsstyrelsen här.

1 kommentar:

  1. Hej Kalle,



    jag tycker det låter väldigt bra med en bred parlamentarisk utredning kring arbetsfördelningen mellan sjukhuset i Karlskrona och Karlshamn. Det som oroar, dock, är de signaler som sipprar ut i organisationen att medans utredningen pågår så pågår även diskussioner om att införa intraprenadlösningar på stora delar av enheterna i väst. Detta kan ju te sig en smula märkligt; att utreda å ena handen å med andra handen - i majoritets anda - agera innan utredning står klar.

    SvaraRadera