lördag 4 april 2009

Lyssnade inte Gustav Nilsson på Anders Borg?

Sverige befinner sig i en utomordentligt allvarlig kris. Vi hörde alla finansminister Anders Borgs dystra prognoser i veckan som gick. Detta slår rakt in i välfärssektorn. Nedskrivningarna av de beräknade skatteintäkterna duggar tätt. För Landstinget Blekinges del minskar skatteutvecklingen så här:

  • Oktober 2008 minus 90 miljoner kr
  • Februari 2099 minus 80 miljoner kr
  • April 2009 minus 50-60 miljoner kr

Under ett halvår har alltså de budgeterade skatteintäkterna minskat med åtminstone 220 miljoner! Naturligtvis påverkar det möjligheterna att bedriva hälso- och sjukvård.

I dagens BLT återupprepar moderate landstingsrådet Gustav Nilsson (m) sina påståenden att landstingsmajoriteten hatr orsakat de problem landstinget brottas med. Menar verkligen Gustav Nilsson att den styrande landsingsmajoriteten i Blekinge är orsak till skattebortfallet? Det är väl en moderatledd, borgerlig regering som styr detta land?

Vad vill i Gustav Nilsson göra? Så här långt säger han bara nej till de förslag som kommer fram. Trots att han sitter med och beslutar om budgetminskningar för Blekingesjukhuset på 200 miljoner kronor och att 45 vårdplatser ska tas bort i Karlskrona och Karlshamn. Gustav Nilsson är inte trovärdig. Men eftersom han nu flyttar till riksdagen är det ju viktigare att få besked fråm andra moderater. Vad vill ni göra? Står ni (till skillnad från Gustav Nilsson) för de beslut ni varit med och fattat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar