måndag 4 oktober 2010

Det blev strid om Tullgårdens vårdcentralIdag har vi på Landstingsstyrelsens sammanträde gett klartecken tiull bygget av nya Tullgårdens vårdcentral. Miljöpartiets Claes Jansson sammanfattde det kärnfullt i sitt korta inlägg: "Äntligen!". det har ju diskuterats ett bygge i decennier och lagts fram förslag som inte förverkligats. Arbetsmiljöinspektionen dömde ut de gamla och man fick akut flytta till provisoriska lokaler efter att avloppssystemet havererat. Det är med stolthet vi nu ska genomföra projektet.

Nu blev det votering där vi rödgröna stod för förslaget medan alliansen röstade för avslag. Alliansens avslag (från början återemissyrkande) grundade sig på åsikten att de inte hade tillräckligt beslutsunderlag.
Den långa debatten avslöjade dock en stor tveksamhet från deras sida att medverka till att ge en offentlig vårdcentral goda möjligheter att konkurrera i hälsovalssystemet. Att vi som landstingsstyrelse utgör koncernsstyrelse för de offentligt drivna vårdcentraler är vi all överens om i diskussionen. Men när det kommer till kritan och är dags för skarpa beslut riskkerar det att bli mest läpparnas bekännelse från alliansens sida.

Fortsättning följer nu på landstingsfullmäktige. Då får möjlighet att föra denna diskussion i offentlighetens ljus. Ska bli spännande.

Pressmeddelande från landstingsstyrelsens sammanträde.
Tidigare blogg om Tullgårdens vårdcentral.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar