fredag 1 oktober 2010

Blandat på fredagsmorgonen

Kan konstatera att tempot inte minskat efter valet. Nu fredagmorgon efter en intensiv mötesvecka. Idag har jag tid avsatt för att ägna mej åt förberedelserna för kommande mandatperiod. Fortsatta diskussioner med v och mp, politisk plattform, politisk organisation mm. När vår nya landstingsgrupp möts i Åhus 10-11 oktober måste detta i stort vara klart.

Till detta budget, ambulansutredning, sjukhusets kostnadssänkning, chefsorganisationen m fl aktuella frågor i landstinget som står på agendan under hösten. Utan tvekan är det så att  valrörelser innebär att den här typen av frågor hamnar i vänteäge. Politiken har inte tid, men framförallt avvaktar tjänstemannaorganisationen utfallet i valet. Nu är det klart och då kommer allt.

I går kväll hade vi medlemsmöte i Karlskrona arbetarekommun. Ett 70-tal deltagare, trots att mötet kallats med kort varsel och endast via mejl.
Ämnet var den parlamentariska situationen efter valet. Det är ju besvärligt och har så varit förra perioden. Alliansen och mp har styrt med sd som vågmästare.
Vår ambition är nu att skapa en blocköverskridande majoritet där mp ingår. Moderaterna verkar inriktade på att fortsätta i minioritet, även i en svagare sådan. Bekymmersamt, vi får se hur det går.

Så en rättelse: För några dagar sedan skrev jag att vi hade 90 000 s-röster i landstingsvalet. Så väl är det ju tyvärr inte. 38 416 är den rätta siffran. Gott nog under rådande omständigheter. Men vi ska bli bättre.

1 kommentar:

  1. Lycka till med att ta över landstinget

    I västerbotten har vi nästan egen majoritet

    SvaraRadera